14 травня відбудеться театральний перформанс за листами і новелами Василя Стефаника

14 травня 2021 року о 20.00 в Києві в Маріїнському парку, на сцені літнього театру “Мушля” відбудеться театральний перформанс “Найліпше з мойого серця” підготований на основі новел та листів Василя Стефаника.

Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики України та Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Захід заплановано в рамках святкування 150-річчя від дня народження відомого українського письменника-новеліста.

Сценічне дійство має занурити глядачів у світ Василя Стефаника через листи та новели, музику того краю, а також музичну класику кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Це театралізоване дійство, де сучасники, відомі актори та автори, по-своєму подивляться на постать письменника, нададуть власні фарби у слова Василя Стефаника та занурять у змальовані автором сцени тодішньої реальності.

Зокрема листи та новели письменника на сцені читатимуть Оксана Забужко, Ірма Вітовська, Андрій Ісаєнко та Юрій Дяк.

Музичний супровід: Сусанна Карпенко – соло, капела Сергія Охрімчука, струнний квартет у складі Віктора Іванова, Олександра Василь’єва, Катерини Супрун та Ольги Дриги.

Режисерка – постановниця – Олена Савчук.

Вхід на подію безкоштовний.

Також запланована пряма трансляція заходу, що відбуватиметься на сторінках Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти у Facebook та Youtube.

Просимо вас звернути увагу, що під час проведення культурних подій продовжують діяти карантинні обмеження, яких необхідно дотримуватися: одягати респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот; дотримуватися соціальної дистанції між людьми, не більше однієї особи на 4 кв. м площі та дотримуватися заходів особистої гігієни.

Джерело

Залишити коментар